Update

Kantoor Moslim Broederschap in brand

Tegenstanders van de Egyptische president Mohamed Mursi hebben in de stad Ismailia ten oosten van hoofdstad Caïro kantoren van de politieke tak van de Moslim Broederschap in brand gestoken.

Redactie
null Beeld reuters
Beeld reuters

Ismailia was vandaag een van de steden waar actievoerders ter ere van de tweede verjaardag van de revolutie de straat opgingen om te demonstreren tegen president Mohamed Mursi en zijn Broederschap.

In de straten van Ismailia kwam het tot gevechten tussen actievoerders en de politie.

Politie slaags
In zeker drie steden in Egypte zijn tegenstanders van president Mohamed Mursi vrijdag slaags geraakt met de politie. In hoofdstad Caïro kwamen duizenden vooral jonge tegenstanders van Mursi en zijn Moslim Broederschap bijeen op het beroemde Tahrirplein.

Donderdagavond waren daar al rellen geweest en confrontaties met de politie en ook vrijdag kwam het tot een treffen. Daarbij gooiden demonstranten met benzinebommen en vuurwerk en deed de politie alles om te voorkomen dat de actievoerders regeringsgebouwen bij het plein bereikten.

Ook in onder meer Alexandrië, Port Said en Suez gingen tegenstanders van de president de straat op en kwam het tot confrontaties met de politie. Deze gebruikte onder meer traangas. De demonstranten vinden dat de revolutie verraden is door islamisten.

De omgeving van het presidentiële paleis in Caïro is afgegrendeld met wegversperringen en prikkeldraad om te voorkomen dat actievoerders daarheen trekken.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over