Update

Juwelier verweert zich opnieuw tegen overvallers

Een juwelier in Almere is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een worsteling tijdens een gewapende overval in zijn zaak aan de Marktgracht. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, meldde een woordvoerder van de politie.

David van der Heeden
Juwelierszaak de Gouden Kroon opnieuw overvallen. Beeld Karatay/Gouden Kroon
Juwelierszaak de Gouden Kroon opnieuw overvallen.Beeld Karatay/Gouden Kroon

De zaak, die eerder het doelwit was in 2009, werd vandaag, rond 14.30 uur, opnieuw overvallen door twee mannen. De overval duurde, volgens nieuwssite Almerevandaag.nl slechts anderhalve minuut.

Worsteling
Nadat diverse vitrines waren ingeslagen, ontstond een worsteling met het personeel. De juwelier raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Na de worsteling gingen de twee ervandoor met een donker gekleurde scooter die later is teruggevonden.

Voor de winkel lag een wapen van de daders. Onduidelijk is of ze dat hebben weggegooid of dat ze het hebben verloren. Over de buit is niks bekend. De gewonde juwelier werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij zou het, volgens de politie, naar omstandigheden redelijk maken.

Er waren veel mensen getuige van de overval. De politie van Almere zette direct een helikopter in om de overvallers te achterhalen. Voorlopig zijn ze spoorloos.

Confrontatie
Het is niet de eerste keer dat de juwelier de confrontatie aanging met misdadigers die het op zijn spullen hebben voorzien. Tijdens de gewapende overval op zijn winkel in 2009 werd eigenaar Hasan Karatay in de buik geschoten en raakte daarbij ernstig gewond.

Destijds probeerde hij de overvallers het vluchten te beletten, en sloot hen op in de winkel door de rolluiken te laten zakken. De actie leverde hem de erepenning van Almere op wegens getoonde moed.

Karatay kreeg de penning uitgereikt door burgemeester Jorritsma. 'Het is iemand die risico durft te nemen', aldus de politiewoordvoerder. 'Dat is niet verstandig, maar wel voorstelbaar als het om je eten gaat.'

Meer over