Judoka Bosch loopt halve finale mis

Edith Bosch is er vandaag niet in geslaagd de halve eindstrijd te bereiken van het olympisch judotoernooi. De Nederlandse judoka, een van de titelkandidaten in Londen, liet zich in de kwartfinale van de klasse tot 70 kilogram verrassen door de Duitse Kerstin Thiele.

null Beeld epa
Beeld epa

Bosch, die verloor met wazari, is nu aangewezen op de herkansingen en kan nog maximaal brons winnen. De Rotterdamse liep huilend de kleedkamer in. Bosch heeft al olympisch zilver (2004) en brons (2008) op zak en had als grote doel om in Londen goud te pakken. Bij de Spelen wilde ze in de finale eindelijk eens afrekenen met haar rivale Lucie Decosse uit Frankrijk, maar zover komt het dus niet. De 32-jarige Nederlandse judoka moet twee partijen winnen om brons te winnen. Eerst is de Japanse Haruka Tachimoto de tegenstandster van Bosch.

Het olympische judotoernooi verloopt tot dusverre dramatisch voor Nederland. Eerder bleven Dex Elmont, Guillaume Elmont, Jeroen Mooren, Birgit Ente en Elisabeth Willeboordse buiten de prijzen. Henk Grol, Luuk Verbij en Marhinde Verkerk komen namens Oranje nog in actie.

Meer over