Jordanië trekt waarnemers uit Syrische missie van Arabische Liga terug

De minister van Buitenlandse Zaken van Jordanië, Nasser Judeh, heeft vandaag bekend gemaakt dat zijn regering de waarnemers die deelnamen aan de controlemissie in Syrië, heeft teruggetrokken. De reden van de terugtrekking is de stopzetting van de missie.

Redactie / AP/ RTRS
Nasser Judeh, de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken. © ANP Beeld
Nasser Judeh, de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken. © ANP

'Er is geen missie meer', zei Judeh tegen persbureau Reuters. 'We trekken de waarnemers terug in overleg met de Arabische Liga.'

De Arabische Liga besloot afgelopen zaterdag de waarnemersmissie in Syrië voor onbekende tijd op te schorten. De in december opgezette missie zou moeten toezien op het beëindigen van de geweldddaden, maar het geweld nam juist schrikbarend toe.

De secretaris-generaal van de Liga, Nabil al-Arabi, verkondigde in de Egyptische hoofdstad Caïro dat de doden die vielen tijdens hun aanwezigheid, allemaal onschuldige burgerslachtoffers waren en dat hun dood het gevolg is van de keuze van de Syrische regering voor escalatie.

De Syrische regering reageerde verbaasd over het besluit. Mede omdat al-Arabi vlak daarvoor had aangekondigd de missie met nog een maand te verlengen.

undefined

Meer over