Jongen (17) overvallen en vastgebonden in woning

Twee mannen drongen vorig jaar maart een woning binnen aan de Titus van Rijnstraat in Nieuw-West. Daar was een jongen van 17 alleen thuis huiswerk aan het maken.

Het Parool

De jongen opende op 3 maart 2018 rond 14.45 uur de deur voor een man die een PostNL-jas droeg. Hij greep direct naar de keel van de jongen en duwde hem hardhandig naar binnen. Een tweede man volgt hen naar binnen, onder bedreiging met een vuurwapen.

Uiteindelijk lieten de mannen de jongen vastgebonden met tie-wraps achter. Ze namen een aantal dure horloges en sieraden mee met een totale waarde van ongeveer 200.000 euro.

Het lijkt alsof de daders wisten dat er kostbare sieraden in het huis lagen.

Bewakingsbeelden
Opsporing Verzocht liet dinsdagavond bewakingsbeelden zien van het naastgelegen Westcord hotel van de vermoedelijke daders. De man met de PostNL-jas is begin twintig, droeg die dag een blauwe trainingsbroek van Adidas, zwarte handschoenen en donkere schoenen. Bovendien had hij een bril met een zwart montuur op.

De man met het vuurwapen leek iets jonger en kleiner. Hij droeg een donkerkleurige jas en een zwarte pet. Ze hadden eerder op dezelfde dag ook geprobeerd een woning in Osdorp De Aker binnen te dringen door een pakketje te bezorgen, maar dat is mislukt.

Ze reden vermoedelijk in een witte Mercedes Vito met kenteken V-222-HK, die een paar weken later ook voor een andere gewapende woningoverval gebruikt is in Pijnacker. De eigenaar van het busje zit nog vast.

De Mercedes rijdt inmiddels rond met een andere eigenaar die niets met de misdrijven te maken heeft.

undefined

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over