Jong Brits stel wint jackpot: trouwen met 54 miljoen op zak

Een jong verloofd Brits stel heeft de loterij gewonnen en is daarmee 45 miljoen pond (bijna 54 miljoen euro) rijker. Dit bedrag komt op de zevende plaats van jackpot-uitkeringen in het land. Hun trouwdag in september wordt daardoor wel heel speciaal.

Redactie
Champagne voor winnaars Matt Topham en Cassey Carrington. Beeld epa
Champagne voor winnaars Matt Topham en Cassey Carrington.Beeld epa

Cassey Carrington en Matthew Topham uit Nottinghamshire, beide 22 jaar oud, willen eerst een nieuwe wasmachine en computer aanschaffen. Beide apparaten hadden het namelijk toevallig tegelijkertijd begeven aan de vooravond de trekking van van de EuroMillions loterij en ze vroegen zich af waarvan ze de aanschaf van nieuwe apparatuur moesten betalen.

Dat was juist de reden dat ze die week hun loterijticket nog eens checkten. Toen ze zagen dat ze de winnende nummers hadden, moesten ze tot de volgende ochtend wachten voor ze hun miljoenenwinst konden nagaan bij de organisator EuroMillions.

Kast van een huis
Hun voorgenomen huwelijksfeest zal uiteraard een stuk luxer worden nu. Maar Cassey, die in een supermarkt werkt, houdt wel gewoon de trouwjurk die ze al had uitgezocht.

Naast een giganitsch bruiloftsfeest organiseren, wil het stel ook een groot huis kopen. Matthew, die als schilder in zijn vaders zaak werkt, kan niet wachten om zelf in zo'n kast van een huis te wonen als dat hij regelmatig voor anderen opknapt. Ook wil het stel familie en vrienden helpen ene huis te kopen. En Cassey wil graag een Aston Martin

De hoogste jackpot die ooit in het Verenigd Koninkrijk is uitgekeerd, bedroeg 161 miljoen pond en werd gewonnen door een Schots stel.

Meer over