Jong Amsterdam

Jong Amsterdam: Tolls

Martijn Nekoui begeeft zich onder creatieve talenten in Amsterdam. Elke week tipt hij een aanstormend kunstenaar. Deze week: zanger Tolls die zaterdag op de Uitmarkt staat.

Martijn Nekoui
Tolls Beeld
TollsBeeld

Daan van Beijeren Bergen en Henegouwen (24), oftewel 'Tolls', is afgestudeerd als biotechnoloog. Tijdens zijn studie schreef Daan al eigen nummers, met gitaar en/of piano, en speelde in verschillende bandjes. Na zijn studie koos hij voor muziek, en ging verder als singer/songwriter Tolls.

Geboren op een woonboot in Amsterdam, groeide hij daar op. Daarna verhuisde de hele familie naar Leeuwarden. "Maar we komen nog vaak terug hoor, ik heb er vrienden wonen en er gebeurt veel. Amsterdam houdt een plekje in mijn hart." Vorig jaar speelde Daan door het hele land met de Popronde en stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Die poptempel is voor hem sowieso bijzonder. "Een eigen show in Paradiso is mijn ultieme droom."

Met Damien Rice en Elton John (en stiekem ook ­Céline Dion) als inspiratiebronnen, schreef Daan in eerste instantie vooral in het Engels, maar sinds dit jaar schrijft hij in zijn moedertaal. Zijn debuutalbum, dat begin 2018 moet uitkomen, staat dan ook vol met ­Nederlandstalige, intieme nummers. "Zo kan ik in de teksten meer gevoel en nuance brengen."

Tijdens de Uitmarkt houdt Daan het klein. Eigen nummers, een gitaar en een piano. In de Amsterdamse SkyLounge. En in 2018 Paradiso. Toch?

Zaterdag 26 augustus
Uitmarkt, SkyLounge Amsterdam
17.30-18.00 uur

Meer over