Weekendtips

Je moet dit weekend de deur uit, en wel hierom (10 tips)

Dragqueens in de Nyx, een flamencofestival en het WK Tafelvoetbal: thuis achter de geraniumpjes zitten is er dit weekend niet bij.

Het Parool
Lipsync battles, veel hysterie en een vleugje shade. Beeld Bete Photography
Lipsync battles, veel hysterie en een vleugje shade.Beeld Bete Photography

Niet draaien!!
Ben je een beetje goed in tafelvoetbal? En heb je een maatje die net zo goed/slecht is? Dan kun je in De Prael het onofficiële WK Tafelvoetbal winnen. Neem ook je vrienden mee: het team met de luidste en fanatiekste supporters valt ook in de prijzen. Wie superslecht is in tafelvoetbal kan in de tuin van de brouwerij meedoen aan een potje 'levend voetbal'. Ondertussen belooft de brouwerij met een barbecue en dj's de boel een beetje op te luisteren.
Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli (13.00-02.00 uur)
Café de Prael

RAMMEN!! Beeld Shutterstock
RAMMEN!!Beeld Shutterstock

Wetenschap op zaterdag
Dit weekend kun je van wetenschappers Dick Swaab en Frans de Waal iets leren over de hersenen. Zij proberen onder andere een verklaring te vinden voor de stijging van het aantal depressies en burn-outs, en vragen zich af of onze seksuele oriëntatie aangeboren is.
Zaterdag 30 juni (11.30-13.30 uur) vanaf €40
Nationale Opera & Ballet

Festival vol jong talent
Tijdens het Kunstbende Festival staat de Westergasfabriek vol jong, creatief talent. Meer dan tweehonderd kinderen (13-19 jaar) laten hun talenten zien, van zang tot dans en mode. Verwacht geen simpele macaronikunst of valse kinderstemmetjes: deze kids hebben écht talent. De winnaars mogen hun kunsten laten zien tijdens bijvoorbeeld de Amsterdamse Fashionweek en Lowlands.
Zaterdag 30 juni, (13.30-20.30 uur) €8
Westergasfabriek

Jong talent zie je tijdens het Kunstbende Festival. Beeld Marieke Zelisse.
Jong talent zie je tijdens het Kunstbende Festival.Beeld Marieke Zelisse.

Muzikale ode aan de zomer
In het Concertgebouw start dit weekend de Robeco Summer Nights: twee maanden vol concerten in allerlei muziekstijlen. De concertreeks wordt afgetrapt door de britse R&B- en soulzangeres Laura Mvula, die onder andere bekend is van haar hit 'Overcome' met Nile Rodgers en jazzartiest Gretchen Parlato.
Zaterdag 30 juni (08.00-22.20 uur)
Concertgebouw

Verwacht muzikale hoogstandjes bij de Robeco Summernights. Beeld Ronald Knapp
Verwacht muzikale hoogstandjes bij de Robeco Summernights.Beeld Ronald Knapp

Feesten met drags
De finale van RuPaul's Drag Race, het bekendste travestieprogramma ter wereld, wordt zaterdag op twee grote schermen uitgezonden in de grote zaal van Club Nyx. Wordt het Eureka, Asia 'O Hara, Aquaria of Kameron Michaels? Wie na de bekendmaking nog wil blijven hangen kan tot diep in de nacht doorfeesten met de drag queens van Traffa Maffia.
Zaterdag 30 juni (20.00-05.00 uur) gratis
Club Nyx

Olé: pak je castagnetten maar!
Dol op flamenco? In Paradiso wordt op zondag het jaarlijks terugkerende festival Lleno de Flamenco gehouden. Onder andere Ana Morales staat op het podium. Zelf dansen? Je kunt een introductieworkshop volgen van danseres Maria Robles. Voor tapas wordt uiteraard ook gezorgd.
Zondag 1 juli (14.00-22.30 uur) €17
Paradiso

Ana Morales Beeld Annemiek Rooymans
Ana MoralesBeeld Annemiek Rooymans

Billen schudden in de zon
Wil je liever met je booty schudden? Dan moet je dit weekend naar Pal Mundo Festival. Daar treden voornamelijk grote artiesten uit de latin muziekwereld op. Zo komt zanger J. Balvin, onder andere bekend van het nummer Mi Gente.
Zondag 1 juli, (13.00 - 23.00 uur)
Arena Park

Maak je eigen ijsje
Kinderen kunnen dit weekend volop genieten met het mooie weer. Bij Restaurant Hoogendam kunnen ze hun eigen sorbetijsjes maken. Ouders kunnen in ondertussen een kopje koffie drinken.
Zondag 1 juli (12.00-14.00 uur)
Restaurant Hoogendam

Herdenken en vieren
Op zondag vindt in het Oosterpark het Keti Koti Festival plaats. Op dit festival wordt de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de Nederlandse Antillen herdacht en gevierd.
Naast veel muziek en een wandeling zijn er lezingen over de Afrikaanse geschiedenis en de historie van de slavernij. Er is uiteraard ook een Surinaamse barbecue.
Zondag 1 juli, (13.00-22.00 uur)
Oosterpark

Herdenken tijdens Keti Koti Festival. Beeld Amaury Miller
Herdenken tijdens Keti Koti Festival.Beeld Amaury Miller

(Bijna) 90-jarige kunstheld heeft een expo
Beeldend kunstenaar Jan Sierhuis hoopt in december de respectabele leeftijd van 90 jaar te bereiken. Daarom is in Museum Jan van der Togt in Amstelveen een jubileumexpo van zijn werk te bezoeken.
Abstracte schilderijen, landschappen en opvallende vondsten uit zijn atelier: alle hoogtepunten uit zijn collectie zijn te zien. De tentoonstelling heet Het Atelier van Jan Sierhuis.
T/m 12 augustus
Museum Jan van der Togt, Amstelveen

undefined

Jan Sierhuis wordt in december 90 jaar. Beeld RV
Jan Sierhuis wordt in december 90 jaar.Beeld RV

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over