Japanse politie over crash autofanaten: 'Stelletje narcisten'

De groep autoliefhebbers die zondag met peperdure sportwagens een ravage veroorzaakten op een autosnelweg in het zuiden van Japan, is door een politiewoordvoerder omschreven als 'een stelletje narcisten'. Intussen is meer duidelijk geworden over de toedracht van het ongeluk.

Redactie

Volgens politiewoordvoerder Mitsuyoshi Isejima deed het ongeval zich voor 'toen de bestuurder van een rode Ferrari van de rechter- naar de linkerrijbaan ging en daarbij in een slip raakte'. De 60-jarige Ferraririjder wordt door de politie aangemerkt als hoofdverdachte. Hij kan veroordeeld worden tot een celstraf van maximaal drie maanden en een geldboete van omgerekend maximaal 1000 euro.

Nat wegdek
Bij het ongeval zouden ook het natte wegdek en de snelheid een rol hebben gespeeld. Getuigen verklaarden dat de auto's op sommige momenten tussen de 140 en 160 kilometer per uur reden.

Intussen is het incident over de hele wereld bekend komen te staan als het kostbaarste auto-ongeluk aller tijden. Er waren veertien auto's bij betrokken: acht Ferrari's, een Lamborghini Diablo, drie Mercedessen, een Nissan GT-R, en ten slotte een Toyota Prius van een bestuurder die geen deel uitmaakte van de groep rijke autofanaten.

Bij de reeks botsingen raakten tien inzittenden lichtgewond.

null Beeld afp
Beeld afp
Zondagochtend op de Chugoku-autosnelweg in het zuiden van Japan, kort na het ongeval waarbij veertien auto's betrokken waren. Beeld afp
Zondagochtend op de Chugoku-autosnelweg in het zuiden van Japan, kort na het ongeval waarbij veertien auto's betrokken waren.Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over