Japanners getuige van duurste autocrash ooit

Stomverbaasde Japanse weggebruikers zijn gisteren getuige geweest van wat al het duurste auto-ongeluk uit de geschiedenis is genoemd. Acht peperdure Ferrari's, drie Mercedessen en een Lamborghini bevonden zich onder de auto's die bij een bizar ongeval tijdens een zondagochtendritje total-loss raakten.

Redactie

Het ongeluk deed zich voor rond kwart over tien 's ochtends in het district Yamaguchi, in het uiterste zuidwesten van Japan. Ooggetuigen zeggen dat een Mercedes in een bocht op de verkeerde weghelft belandde en dat een van de Ferrari's bij het uitwijken in de vangrail terechtkwam. Daarop raakte over een lengte van 400 meter een aantal andere auto's met elkaar in botsing.

Autoliefhebbers
Tien inzittenden raakten daarbij lichtgewond. Het ging om een groep autoliefhebbers die een rit aan het maken waren van Kyushu naar Hiroshima. De schade wordt geraamd op ten minste 2,5 miljoen euro. Onder de wagens bevonden zich een paar zeldzame modellen, zoals een wedstrijdklare Ferrari F430 Scuderia ter waarde van 300.000 euro.

Supercar
Bij het ongeval waren ook twee Ferrari 360 Modena's betrokken, twee Ferrari F355's en een Lamborghini Diablo uit de jaren negentig. Er zat ook een Nissan GT-R bij, de enige Japanse 'supercar' van dit moment. De goedkoopste auto die beschadigd raakte was een Toyota Prius, die geen deel uitmaakte van het wagenpark van de groep autoliefhebbers.

Hulpdiensten aan het werk op de plaats van het ongeval. Beeld ap
Hulpdiensten aan het werk op de plaats van het ongeval.Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over