Plus

Jackie Chan (62) en Johnny Knoxville (45) zijn te oud voor Skiptrace

Skiptrace is een mix van Midnight Run en Rush Hour. Jackie Chan en Johnny Knoxville blijken te oud voor de stunts en het stoffige seksisme stoort.

Mike Peek
Jackie Chan en Johnny Knoxville in Skiptrace Beeld Skiptrace
Jackie Chan en Johnny Knoxville in SkiptraceBeeld Skiptrace

Jackie Chan en Johnny Knoxville verwierven faam met waaghalzerij in respectievelijk tientallen actiefilms en het rariteitenkabinet Jackass. Skiptrace laat echter vooral zien hoe meedogenloos de tijd is.

De 62-jarige Chan beweegt zich traag door zijn matte gevechten en Knoxville, 45 toch pas, liet zich door de computer in stunts plakken die hij tien jaar geleden gewoon echt had uitgevoerd. De lelijke effecten helpen daarbij niet. Als de heren zogenaamd van een berg af tokkelen is het alsof je naar een antieke videogame kijkt.

Het verhaaltje is een kruising tussen Midnight run en Rush hour, waarin Chan met behulp van Knoxville een misdaadbaas probeert te pakken. Het doet er nauwelijks toe, want ergernis voert de boventoon.

Naast het tamme spektakel stoort ook het stoffige seksisme. Chan legt het flink af tegen een veel jongere vrouw, maar wint toch omdat de dame met haar omvangrijke borsten klem komt te zitten in een steiger. 2016, hallo?

Skiptrace

Regie Renny Harlin
Met Jackie Chan, Johnny Knoxville
Te zien in Arena, De Munt

Meer over