Italië stopt drugssmokkel uit Nederland

De Italiaanse fiscale politie heeft vanmorgen 26 mensen gearresteerd, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij een internationale drugshandel tussen Nederland en Turijn. Tijdens Operatie Naxos werd ruim 280 kilo drugs (hasj, marihuana en cocaïne) in beslag genomen, naast geld, auto's en een pistool. Dat meldden de autoriteiten in Turijn.

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Volgens Italiaanse media is in Helmond een handlanger van de Italianen gearresteerd. De Nederlandse politie wil alleen bevestigen vanmorgen een 48-jarige man te hebben opgepakt, maar gaf verder geen bijzonderheden.

De Italiaanse politie kwam de drugshandel tussen Nederland en Turijn in de zomer van 2009 op het spoor, toen een 18-jarige jongen uit Turijn werd gearresteerd. Hij had een kilo marihuana bij zich. Tussen 2010 en 2011 werden zes drugsladingen ontdekt. De drugs werden vervoerd in vrachtwagens of in grote personenwagens. Volgens de Italiaanse justitie stond de bende op het punt de handel uit te breiden naar Milaan.

Drie mannen uit Turijn en de Nederlanders stonden aan de leiding van de handel, aldus justitie. De andere verdachten, in totaal ruim 50, waren koeriers en dealers. Een Nederlandse koerier, een zakenman van ongeveer 60 jaar oud, was in april vorig jaar al gearresteerd in Turijn. In zijn auto vond de politie ruim 10 kilo drugs.

Meer over