Update

Israël beschuldigt Iran van aanslagen ambassades

De Israëlische ambassades in Georgië en India zijn vandaag het doelwit van een aanslag geweest. Israël beschuldigt Iran ervan achter het plaatsen van de bommen te zitten.

ANP/ Redactie/ AP
Indiase politie is bezig met forensisch onderzoek naar sporen van de aanslag. Beeld ap
Indiase politie is bezig met forensisch onderzoek naar sporen van de aanslag.Beeld ap

Tegen parlementsleden van zijn Likud-partij zei premier Benjamin Netanyahu vandaag dat Iraniërs voor het plaatsen van de bommen verantwoordelijk zijn. Hij zei dat Israël in de afgelopen maanden aanslagen in Azerbeidzjan, Thailand en andere leden heeft voorkomen.

'In al deze gevallen waren de elementen achter deze aanslagen Iran en zijn protégé Hezbollah', zei Netanyahu.

Iran beschuldigt Israël van betrokkenheid bij een reeks moorden op geleerden en anderen die betrokken zijn bij zijn omstreden atoomprogramma.

Twee gewonden
In de Indiase hoofdstad New Delhi ging vandaag een explosief af, maar in de Georgische hoofdstad Tbilisi werd volgens de politie de bom op tijd onschadelijk gemaakt. Indiase regeringsfunctionarissen meldden dat er twee gewonden vielen toen een auto van de ambassade werd opgeblazen. De auto met nummerplaten van Israëlische diplomaten stond geparkeerd in een straat in de buurt van de ambassade in het centrum van New Delhi.

De chauffeur en de vrouw van de ambassadeur raakten bij de explosie gewond, dat meldde een woordvoerder van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken. Medewerkers van de Israëlische ambassade wilden dit bericht niet bevestigen. Volgens de Indiase lezing, werden de vrouw en de chauffeur naar een ziekenhuis overgebracht voor verdere verzorging.

Meer over