Update

Inzittenden Cessna overleven crash op Maasvlakte

Een eenmotorig vliegtuigje is gistermiddag gecrasht op de Tweede Maasvlakte. Het vliegtuigje verdween rond het middaguur van de radar. Rond 16.30 uur werd het gelokaliseerd op een landtong bij de Tweede Maasvlakte. De inzittenden raakten zwaargewond.

De vier slachtoffers, twee volwassenen en twee kinderen, zijn afgevoerd naar ziekenhuizen in Rotterdam en Den Haag. Onder hen is een jongen van 10 jaar. Ook een jongen van 17, een man van 50 die het toestel bestuurde en een 59-jarige man zaten in het toestel.

Nadat het neergestorte toestel door een kustwachtvliegtuig was ontdekt, en de eerste hulpverleners per helikopter bij het wrak waren afgezet, bleken drie van de vier inzittenden zich nog in het vliegtuig te bevinden.

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid hebben intussen onderzoek verricht naar de oorzaak van de crash.

De luchtverkeersleiding verloor even na 12 uur het contact met het vliegtuigje, dat op weg was van Zeeland naar Rotterdam-The Hague Airport. De Kustwacht zocht sinds 13 uur naar het toestel, dat ongeveer ter hoogte van de Maasvlakte verdween.

Bij de zoekactie naar de eenmotorige Cessna 172 Skyhawk waren vier reddingsboten, een marineschip, een schip van de Kustwacht, een helikopter en een kustwachtvliegtuig betrokken. De actie bestreek een groot gebied. Zeemist bemoeilijkte de zoektocht. Het vliegtuigje is volgens de Kustwacht ten westen van de Maasvlakte gevonden. Het toestel, een Cessna 172 Skyhawk, ligt op een landtong.

Mogelijk is het toestel door de zeemist in de problemen geraakt. Men vreesde dat het in zee zou zijn beland. De onverwachte weersomstandigheden bemoeilijkten ook het zoeken, stelde de Kustwacht.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over