Instelling voor homotherapie moet website aanpassen

De christelijke zorginstelling Different die therapie geeft aan gelovigen die met homoseksuele gevoelens worstelen, moet haar website aanpassen. De instelling moet ook een gedragscode invoeren waarin de bejegening van cliënten aan bod komt, dat schrijft minister Edith Schippers van Volksgezondheid in een Kamerbrief.

Redactie
Minister Schippers. © ANP Beeld
Minister Schippers. © ANP

Wat er precies aan de website en de bejegening moet veranderen, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kon ook niet direct duidelijkheid geven, zo meldt persbureau Novum.

Different kwam in januari in opspraak. Volgens ex-cliënten was de therapie van de zorginstelling gericht op het onderdrukken van homoseksuele gevoelens. De IGZ onderzocht de zaak en concludeerde dat de instelling homoseksualiteit niet als een ziekte ziet en geen homo's probeert te genezen.

Schippers wijst erop dat de cliënten die hun verhaal in de media deden vijf jaar of langer geleden bij de instelling in therapie waren. 'Op dat moment was er sprake van pastorale zorg en niet van zorg gefinancierd door de zorgverzekeringswet.'

Meer over