Instagram lanceert nieuwe app Hyperlapse

Instagram lanceert binnenkort zijn eerste app buiten Instagram zelf om. De app heet Hyperlapse en stabiliseert en versnelt videofilmpjes.

Redactie
null Beeld AP
Beeld AP

De app van Instagram lijkt op het hyperlapse-project van Microsoft dat eerder deze maand werd gepresenteerd. Het grote verschil is dat Hyperlapse van Instagram beschikbaar komt als app voor de iPhone.

Hyperlapse gebruikt de gyroscoop en snelheidsmeters die zijn ingebouwd in iPhones. Op de data van deze meters wordt vervolgens een algoritme losgelaten dat de video frame voor frame analyseert en stabiliseert. Met het eindresultaat lijkt het er net op alsof er een Steadicam is gebruikt, aldus Wired.

Interface
De interface van Hyperlapse zal redelijk simpel zijn. De gebruiker kan kiezen hoeveel keer het filmpje moet worden versneld, met opties van 1 tot en met 12 keer versneld, of het filmpje opgeslagen moet worden en of je het wilt delen (via Facebook of Instagram).

Wanneer de app in de App Store verschijnt is nog onduidelijk, maar het duurt niet lang meer. Instagram wil uiteindelijk ook een Android-versie lanceren. Dit gaat gebeuren zodra de camera API van Android-toestellen dit aankan.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over