Ingenomen boot veilig gestald

De dienst Binnenwaterbeheer (BBA) kan een boot in beslag nemen wanneer deze niet op de juiste manier is afgemeerd of wanneer de eigenaar geen havengeld heeft betaald. Foto ANP Beeld
De dienst Binnenwaterbeheer (BBA) kan een boot in beslag nemen wanneer deze niet op de juiste manier is afgemeerd of wanneer de eigenaar geen havengeld heeft betaald. Foto ANP

AMSTERDAM - In beslag genomen bootjes worden voortaan niet meer in de bewaarhaven gelegd, maar opgeslagen in een verbouwd binnenvaartschip.

Dat schip, de Pelikaan, 67 meter lang, biedt plaats aan zo'n vijftig bootjes. Ze worden via een speciaal gemaakte deur in de romp naar binnen getakeld. Deze wijze van opslag is efficiënter en veiliger, zegt de gemeente. Het is niet meer nodig de bootjes wekelijks leeg te hozen en beschadiging door golfslag is niet mogelijk. De Pelikaan ligt aan de Haparandadam in de Houthavens.

De dienst Binnenwaterbeheer (BBA) kan een boot in beslag nemen wanneer deze niet op de juiste manier is afgemeerd of wanneer de eigenaar geen havengeld heeft betaald. BBA sleept jaarlijks zo'n driehonderd bootjes weg en de bewaarhaven, aan de Danzigerkade, is te klein. Een eigenaar kan zijn boot weer ophalen na betaling van de kosten en het havengeld. (HET PAROOL)

Meer over