India zoekt koortsachtig naar daders aanslag Israëlische ambassade

Indiase onderzoekers zoeken nog steeds koortsachtig naar de motorrijder die gisteren in New Delhi een bom plaatste op de auto van een Israëlische diplomaat. Bij de aanslag raakten vier mensen gewond. Israël beschuldigt Iran ervan achter de aanslag te zitten.

Redactie / AP
Forensische experts van de politie in New Delhi onderzoeken het wrak van de auto van de Israëlische ambassadeur. Beeld ap
Forensische experts van de politie in New Delhi onderzoeken het wrak van de auto van de Israëlische ambassadeur.Beeld ap

Volgens de Indiase minister van binnenlandse zaken Palaniappan Chidambaram gaan de onderzoekers ervan uit dat het een terreuraanslag was die is uitgevoerd door een 'uitstekend getraind persoon'. Volgens de minister werken de onderzoekers non-stop totdat de personen die verantwoordelijk zijn voor de aanslag zijn gevonden.

Vrouw met chauffeur

In de auto van de Israëlische diplomaat zaten zijn vrouw en een chauffeur. Zij was van de Amerikaanse ambassade op weg naar een school om haar kinderen op te halen. De vrouw en de chauffeur raakten gewond, evenals twee inzittenden van een andere auto.

Israël heeft Iran en de Hezbollah beschuldigd van de aanslag in New Delhi en een mislukte aanslag in Georgië. Iran ontkent verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen en India weigert iemand de schuld te geven.

'Op dit moment wijs ik naar geen enkele groep of organisatie met een beschuldigende vinger. Maar wie het ook gedaan heeft, we veroordelen het in de scherpste bewoordingen', aldus Chidambaram.

Meer over