In Lech was gewaarschuwd voor lawines

In Lech gold vandaag een waarschuwing voor lawines, op het niveau 4 ('groot') op een schaal van 5. Er was een 'dringend' advies gegeven de skipistes niet te verlaten, omdat anders lawines kunnen worden veroorzaakt.

ANP/Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

De waarschuwing was afgegeven door de regionale autoriteiten, die repten over een 'hachelijke' situatie, aldus de Oostenrijkse krant Kurier op haar website.

Oostenrijkse media meldden dat gisteren ook al wintersporters in Lech onder lawines terechtkwamen.

De afgelopen 2 dagen viel volgens een woordvoerder van de ANWB 60 tot 70 centimeter sneeuw in het gebied. Dat pak kwam bovenop de sneeuw die al eerder viel. Het Oostenrijkse skidorp met circa 1500 inwoners was ook afgesloten van de buitenwereld vanwege de sneeuwval. Inmiddels is het dorp via het zuiden weer bereikbaar. De weg vanuit het noorden is nog wel altijd dicht. Dat Lech is afgesloten van de buitenwereld, is overigens niet uitzonderlijk. Meestal kost het 2 dagen om de enige toegangsweg tot Lech weer veilig en begaanbaar te maken.

'Vandaag is er geen sneeuw gevallen en ook zaterdag wordt geen sneeuw verwacht', zei hij. 'Zondag gaat het weer sneeuwen.'

Lech is onder Nederlanders een populair skioord. Wintersporters die deze voorjaarsvakantie naar de Alpen afreizen, werd eerder deze week al aangeraden rekening te houden met sneeuw en gladde wegen.

Meer over