Lijstje

In deze buitenbaden kun je de hele zomer terecht

Sinds eind april zijn de meeste buitenzwembaden van Amsterdam weer open, voor hopelijk een warme zomer. Dit zijn de buitenbaden waar je terecht kunt voor een verfrissende duik.

Het Parool
Sportplaza Mercator Beeld Joris van Gennip
Sportplaza MercatorBeeld Joris van Gennip

Flevoparkbad
Het alom bejubelde buitenbad in het Flevopark moest een paar jaar geleden nog bijna de deuren sluiten, maar gelukkig zorgde een aantal vaste bezoekers ervoor dat het bad open mocht blijven. Twee keer werd het bad door Het Parool tot het beste buitenbad van de stad benoemd en de Franse krant Le Monde bekroonde het tot het allerbeste buitenbad ter wereld. Naast het 50 meter bad is er een ondiep bad voor kinderen - met glijbaan - en ook nog een apart enkeldiep peuterbad. Op de grote ligweide is ook een groot klimtoestel met zandbak en een luchtkussen.

Insulindeweg 1002
Elke dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur en bij temperaturen hoger dan 25 graden blijft het bad doordeweeks open tot 19.00 uur. Voor de fantieke banentrekker is het bad 's ochtends van 6.30 tot 9.30 uur en 's avonds van 18.30 tot 20.00 uur geopend. Hiervoor moet je wel lid zijn van de vereniging.

Het Flevoparkbad Beeld Marco Keyzer
Het FlevoparkbadBeeld Marco Keyzer

Sloterparkbad
Naast het bad, gelegen aan de Sloterplas, ligt een immense speelweide met klimtoestellen en een waterslingerbaan. Het complex bestaat uit een 50 meterwedstrijdbad en een 25 meterbad voor de kleintjes: het is niet dieper dan 1,40 meter.

President Allendelaan 3
De buitenbaden zijn dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00. Op zondag is het buitenbad al om 10.00 open.

De Mirandabad
Ook het De Mirandabad kent een grote ligweide met verschillende baden: een pierenbad, een ondiep bad met piratenschip en een 50 meterbad, mét duikplank. Voor zwemmers ouder dan 14 jaar is hier wel een pasje verplicht, dus ga iets eerder van huis om de pas aan te vragen en om te voorkomen dat je in een lange rij terecht komt.

De Mirandalaan 9
De baden hebben verschillende openingstijden die gedurende zomer veranderen, check daarvoor de website. Het bad is in de zomervakantie in elk geval lang open, van 10.00 tot 20.00 uur.

De Meerkamp
Naast zwemmen kunnen kinderen hier naar hartelust spelen, er is een volleybalveld, tokkelbaan, springkussen en een voetbalveldje. Daar omheen is de ligweide te vinden. Poedelen kan in het pierenbad met speeltoestel en een duik nemen kan in het wedstrijdbad.

Van der Hooplaan 239, Amstelveen
Het wedstrijdbad is tot en met 21 juli geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur, in de tussentijd kun je wel op het buitenterrein terecht. Op zaterdag en zondag zijn de baden van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Van 23 juli tot en met 2 september is het buitenbad door de week open van 7.00 tot 20.00 uur.

Het Brediusbad Beeld -
Het BrediusbadBeeld -

Brediusbad
Het bad aan de Spaarndammerdijk is compleet met ligstoelen, kiosk, 33 meterbad en recreatiebad een prima plek om zomers te plonsen. En in de groene omgeving ben je even op vakantie in eigen stad.

Spaarndammerdijk 306
Iedere dag van 10.00 tot 17.30 uur mag er recreatief gezwommen worden, op doordeweekse dagen kun je baantjes trekken van 7.00 tot 10.00 uur en bij heel mooi weer is het bad doordeweeks tot 19.00 uur open en in het weekend tot 17.30 uur.

Sportplaza Mercator
In de buitenbaden (een wedstrijd- en een pierenbad) van het sportwalhalla in de Jan van Galenstraat mag alleen gezwommen worden als het écht lekker weer is. Dus check bij twijfel voordat je afreist naar het bad even de Facebookpagina.

Jan van Galenstraat 315
De buitenbaden zijn iedere dag van 13.00 tot 18.00 uur geopend en in de zomervakantie al vanaf 11.00 uur. Baantjes trekken kan op maandag en woensdag van 9.00 tot 11.00 uur.

Sportplaza Mercator Beeld Joris van Gennip
Sportplaza MercatorBeeld Joris van Gennip

Noorderparkbad
Het complex werd twee jaar geleden opnieuw geopend en hoe. Met een 25 meterbad, twee pierenbaden en een bad met een zeven meter hoge glijbaan is er voor iedere zwemmer wat te doen. Ook dit bad won een prijs voor 's werelds mooiste zwembad. Na het zwemmen nog niet genoeg calorieën verbrand? Dan kun je nog even tekeer gaan op het volleybalveld.

Sneeuwbalweg 5
Tot en met 23 juli zijn alle baden voor recreatie geopend van 12.00 tot 17.30 uur (voor banenzwemmers geldt nog 18.00-20.00 uur), vanaf de 24ste wordt de openingstijd vervroegd naar 07.00 uur voor banenzwemmen en 10.00 uur voor recreatie. Het zwembad sluit om 17.30 uur.

Amstelbad
Iets verder van de stad af, maar je zwemt er niet minder om. Met drie baden (pierenbad, halfdiep en een diep bad), een zandkasteel, midgetgolfbaan en ook hier weer een voleybalveld kun je met al je zwem- en recreatiewensen terecht.

Wethouder Kolhaasweg 10, Ouderkerk aan de Amstel
Maandag, dinsdag en donderdag geopend van 7.00 tot 20.00 uur, op woensdag en vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Noorderparkbad won vorig jaar de prijs voor het mooiste zwembad ter wereld Beeld Friso Keuris
Noorderparkbad won vorig jaar de prijs voor het mooiste zwembad ter wereldBeeld Friso Keuris

Poel's Up
Het drijvende zwembad dat tot 2014 in de Amstel dobberde, ligt nu in de Amstelveense Poel. Het bad is niet bijzonder groot, er kunnen 25 mensen tegelijk in, maar er kan langs de kant ook een drankje genuttigd worden op het terras. De sportieve zwemmer kan hier ook suppen.

Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen
Het bad is iedere dag van 11.00 tot 18.00 uur geopend, maar met mooi weer sluit het soms een paar uur later.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over