Update

In de file naar de wintersport

Wintersportgangers moesten vandaag tijdens hun reis vooral geduld hebben: de tocht naar hun skigebied duurde in veel gevallen lang door files richting de sneeuw. Vooral in de Oostenrijkse Alpen, het zuiden van Duitsland en richting de Franse Alpen was het druk, aldus de ANWB. Tegen zes uur vanavond was het op de internationale wegen weer rustiger.

ANP/Redactie
Archieffoto. © ANP Beeld
Archieffoto. © ANP

Een van de grootste knelpunten in Oostenrijk was de A10 richting Salzburg. Tussen Bischofshofen en Salzburg stond het flink vast. Ook op de weg van Innsbruck naar München stokte het verkeer over zeker 25 kilometer.

Ook op de A8 van München naar Salzburg stond het in beide richtingen vast. Op de Duitse snelweg A7 richting Oostenrijk stonden files voor de grensovergang Füssen en op de daarna volgende Oostenrijkse Fernpas. Door de grote drukte op de Fernpas ging de verkeerspolitie over tot 'blokrijden'. Het verkeer werd in groepjes met een constante snelheid, begeleidt door de politie, doorgelaten.

In Frankrijk sprong de A43 (van Lyon naar de Alpen) er negatief uit met 30 kilometer file. Op de A40 (Macon-Genève) stond het over dezelfde lengte vol blik. Op de wegen van en naar Zwitserland viel het verder mee met de drukte.

Veel Nederlanders die op wintersport waren, gaan dit weekeinde weer naar huis. In het noorden van Nederland begint voor 650.000 mensen de voorjaarsvakantie. Circa 165.000 vakantiegangers klimmen op de lange latten.

undefined

Meer over