Update

IJsbaas Thialf maakt baan Olympisch Stadion

Beert Boomsma wordt verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van de ijsbaan die van 1 februari tot en met 2 maart in het Olympisch Stadion in Amsterdam komt te liggen. De ijsmeester van Thialf is daarvoor gevraagd door Patrick Wouters van den Oudenweijer, die met zijn House of Sports de bedenker is van het idee om in het voormalige stadion van FC Amsterdam te schaatsen.

null Beeld Olympisch Stadion
Beeld Olympisch Stadion

Ice-World levert de technische infrastructuur voor de bijzondere ijsbaan. Het bedrijf uit Baarn is ervaren in het aanleggen van (tijdelijke) kunstijsbanen.

In het Olympisch Stadion kan in februari recreatief worden geschaatst. Van vrijdag 28 februari tot en met zondag 2 maart organiseert de KNSB vervolgens de Nederlandse allroundkampioenschappen en Nederlandse kampioenschappen sprint in hetzelfde onderkomen. Dat is 5 dagen na de Olympische Spelen in Sotsji.

Beste ijs
'Wij zijn zeer blij met deze twee partners. Ice-World heeft zeer veel ervaring met het aanleggen van tijdelijke ijsbanen. Recent nog in Rotterdam', aldus Wouters van den Oudenweijer. 'En Thialf bewijst al jaren dat zij het beste schaatsijs van de wereld maken.'

Wim Hoeks van Ice-World: 'Een ijsbaan in het 'heilige' stadion midden in Amsterdam, de hoofdstad van het land waar het schaatsen is uitgevonden. Dat is pas echt een sensatie.' Met de schaatsbaan in het Olympisch Stadion komt de droom uit van Rintje Ritsma, één van de initiatiefnemers. De voormalige schaatsvedette is een liefhebber van banen in de buitenlucht. Tijdens de wedstrijddagen kunnen zo'n 15.000 toeschouwers het stadion in.

Volgens de KNSB past dit initiatief in het streven om de schaatssport meer onder de aandacht te brengen. 'Een belangrijk onderwerp hierbij is het schaatsen naar de mensen toe te brengen', zei algemeen directeur Paul Sanders al eerder. 'We willen samen met onze topsporters en partners de harten van de fans raken.'

Meer over