IAEA-team bezoekt vandaag geen nucleaire faciliteiten

Inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap zullen in Iran geen nucleaire faciliteiten bezoeken. Er wordt alleen met de autoriteiten in Teheran gesproken. Dat heeft het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken vandaag gezegd.

ANP/Redactie
De Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Mostafa Mohammad Najjar en de Iraanse ambassadeur bij de Internationale Organisatie voor Atoomenergie. Archief Beeld ap
De Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Mostafa Mohammad Najjar en de Iraanse ambassadeur bij de Internationale Organisatie voor Atoomenergie. ArchiefBeeld ap

De inspecteurs voeren overleg in Teheran om de samenwerking met het IAEA te 'versnellen', zei woordvoerder van het ministerie Ramin Mehmanparast. Het tweedaagse bezoek van de inspecteurs begon maandag en is het tweede in een maand tijd. Het overleg vindt plaats in het kader van de toenemende ongerustheid over de mogelijke ontwikkeling van een Iraans kernwapen.

De Iraanse radio meldde gisteren dat het team van inspecteurs had gevraagd om een militair complex in de buurt van Teheran te bezoeken. Toen al werd niet verwacht dat hier toestemming voor zou worden gegeven.

Meer over