Huisarts Rebel opvolgster Hilkens in PvdA-fractie

Marith Rebel-Volp volgt het opgestapte PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens op. Rebel zou eerst tijdelijk in de Tweede Kamer komen als vervangster van de zwangere Yasemin Cegerek, maar die rol zal Henk Leenders, fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten van Brabant, nu vervullen. Een woordvoerster van de PvdA-fractie heeft dat laten weten.

Redactie
De verkiezingsflyer van Rebel-Volop. Beeld PvdA
De verkiezingsflyer van Rebel-Volop.Beeld PvdA

Rebel-Volp is huisarts, beleidsadviseur van de Landelijke Vereniging Huisartsen en voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA). Tijdens de vervanging van Cegerek zal zij haar functie als huisarts tijdelijk neerleggen.

Hilkens kondigde woensdag haar vertrek uit de Kamer aan. 'De manier waarop ik invulling wil geven aan mijn idealen, strookt helaas niet met de wijze waarop ik politiek kan bedrijven.' Zij is al het tweede PvdA-Kamerlid in korte tijd dat vertrekt. Eerder stapte Désirée Bonis gefrustreerd op.

PvdA-vicepremier Lodewijk Asscher wilde donderdag niet reageren op een bericht in De Telegraaf dat er veel onvrede zou heersen in de PvdA-fractie. Partijleider Diederik Samsom was niet bereikbaar voor commentaar. De PvdA-fractie verblijft momenteel in Sneek voor fractiedagen.

Meer over