Hoteltoren in Amstelkwartier

Wat in Amsterdam-Centrum niet meer kan, daar gaat in Oost de loper voor uit. Aan de Spaklerweg komt definitief een viersterren Crowne Plazahotel met driehonderd kamers.

Herman Stil
null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool

De 22 etages hoge hoteltoren vormt het sluitstuk van de nieuwe wijk Amstelkwartier tussen Spaklerweg en Amstel, waar momenteel hard aan wordt gebouwd. Het bouwwerk komt op de plek van de oude hts, die inmiddels is gesloopt.

Stadsdeel Oost lijkt met de aankondiging van nieuwe hotels de fakkel over te nemen van Amsterdam-Centrum, waar de vestiging van nieuwe hotels vrijwel onmogelijk is geworden. In Amstelkwartier waren altijd plannen voor een hotelvestiging. Daarnaast wil het stadsdeel aan de Mauritskade meewerken aan de komst van een vestiging van het Duitse Motel One.

Het Crowne Plaza komt in de schaduw van het nieuwe Meiningerhotel, dat aan de andere kant van het spoor in de nog te bouwen Amsteltower bij het Amstelstation wordt gevestigd.

Onder vuur
Die honderd meter hoge toren ligt onder vuur vanwege nieuwe hoogbouwregels die het kabinet rond Schiphol wil opleggen. Met zeventig meter valt Hotel Amstelkwartier net binnen die voorgestelde normen.

Lees vandaag (27-01) meer in Het Parool.

Meer over