Hotels vol door Floriade

De hotels in en rond Venlo zijn volgeboekt voor de Floriade die volgende week begint. 'U kunt geen kamer meer krijgen in deze regio', zei algemeen directeur Paul Beck van de Floriade vandaag. De organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling raadt mensen aan hotel te zoeken in de regio's Eindhoven en Maastricht.

Terrein van de Floriade gezien vanuit een kabelbaan. Beeld ANP
Terrein van de Floriade gezien vanuit een kabelbaan.Beeld ANP

Woensdag opent koningin Beatrix de Floriade. Tegelijkertijd wordt dan de naburige A74 geopend. Dat is de verbindingsweg tussen de A73 en het Duitse autosnelwegennet.

De Floriade duurt tot 7 oktober. De organisatie verwacht in die tijd 2 miljoen bezoekers. Als die daadwerkelijk komen, kan de organisatie zwarte cijfers schrijven. De Floriade kost rond de 85 miljoen euro.

Desnoods 24 uur per dag werken
Op het terrein van de Floriade werd ook vandaag nog hard gewerkt aan allerlei paviljoens en terreinen die nog niet klaar zijn. Volgens Becks zijn zo'n 600 tot 700 mensen desnoods 24 uur per dag aan het werk om alles nog rond te krijgen voor woensdag. 'Ik kan u verzekeren, het komt op tijd klaar', zei Beck.

Een verschil met vorige wereldtuinbouwtentoonstellingen is volgens Beck het belevingselement. 'Eerdere Floriades waren vooral een tentoonstelling van tuinbouwproducten. Wij bieden wat de markt wil en wat de mensen willen, onder meer amusement.'

Kantorenpark
Voorzitter Nico Koomen van de Nederlandse Tuinbouwraad wees er vandaag op dat na de Floriade een hoogwaardig en duurzaam kantorenpark blijft bestaan, gelegen midden in het groen. Op het Floriadeterrein is ook een congrescentrum gebouwd waar mensen uit de hele wereld met elkaar ervaringen over de tuinbouw kunnen uitwisselen.

Meer over