Hotel in oud Volkskrantgebouw opent 27 juni 'micro 24 uurs samenleving'

In het nieuwe Volkshotel aan de Wibautstraat in Oost moeten Amsterdammers en toeristen elkaar gaan ontmoeten. Het hotel in het oude Volkskrantgebouw aan de Wibaustraat opent op 27 juni zijn deuren.

Redactie
Het Volkshotel Beeld
Het VolkshotelBeeld

Gasten kunnen terecht in 172 kamers voor twee, drie of vier personen. De prijzen beginnen bij 69 euro. Het gebouw huisvest ook een club/ restaurant, nachtelijke cocktailbar, café, sauna, flexwerkplekken, conferentiezalen en een broedplaats. Op het dak kunnen de hotelgasten een hottub in.

De officiele opening is 27 juni, zaterdag de 28e barst het feest pas echt goed los met een groots Volksfest vol kunst en muziek,' zegt Janneke Heijer van het Volkshotel. 'We richten ons in tegenstelling tot de meeste andere hotels niet alleen op toeristen. Het moet een plek worden waar reizigers en Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Iedereen is welkom: alleenstaande moeders, kunstenaars, nachtvlinders en dandy's.'

Op de site wordt het hotel omschreven als een micro 24uurs samenleving vol eten, drinken, kunst, cultuur, feest en ontmoetingen. 'Er is altijd wel iets aan de hand,' licht Heijer toe. 'Zo krijg club Doka - die wordt omgebouwd tot cocktailbar - in de kelder een 24-uursvergunning en kan je al vanaf zeven uur 's ochtends een ontbijtje halen.'

In het pand aan de Wibaustraat werd 45 jaar De Volkskrant geschreven en gedrukt. Na de verhuizing van de krant in 2007 werd het een broedplaats. Interieurarchitect Bas van Tol, bekend van Club 11 en Trouw aan de overkant, verwijst in het gebouw veel naar de krant. In elke hotelkamer staan bijvoorbeeld zeefdrukken van uitvergrote pagina's van De Volkskrant, die uit het archief komen.

Meer over