Buis

Hordes fans Harry Styles etmaal van tevoren al bij Afas Live

In de rubriek Buis selecteren we de leukste, ontroerendste en grappigste fragmenten. Dit keer: Je moet er wat voor over hebben.

David van Unen

Het is een vertrouwd beeld in Amsterdam en misschien wel een beetje van alle tijden: toegewijde fans die ruim voor aanvang van een optreden al in een rij gaan staan of zitten.

De Britse zangeres Dua Lipa heeft ze ook en beloonde dat gedrag maandag met een stapel pizza's voor de tientallen jongens en meisjes die zich 's middags al voor de Afas Live hadden verzameld voor haar concert daar.

Welbeschouwd verdient een groep fans van Harry Styles dan op zijn minst gesteven tafellinnen, kaarslicht en vioolmuziek bij hun pizza. Want hoewel het eveneens Britse tieneridool woensdagavond klokslag negen uur pas het podium van de Afas Live beklimt, zit een groep van volgens AT5 wel honderd meisjes daar nu al klaar.

De stadsomroep ging bij ze langs en trof een goed georganiseerd samenlevinkje aan van 104 mensen die gewapend met slaapzakken, pyjama's, en warmhouddekens de nacht op de Arena Boulevard te lijf gaan.

Met gekleurde polsbandjes die genummerd zijn houden ze nauwkeurig bij wie wanneer naar binnen mag. "We willen zorgen dat het zo soepel mogelijk verloopt. Per honderd hebben we andere kleuren bandjes." U kunt voorlopig dus nog wel even aanschuiven.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over