Update

Hoofdrol voor Ajacied Milik bij zege koploper Polen

Polen heeft vandaag in de EK-kwalificatie opnieuw een overwinning geboekt. Met Ajax-spits Arek Milik in de basis waren de Polen veel te sterk voor Georgië: 0-4. Alle doelpunten in Tbilisi vielen in de tweede helft.

Arek Milik (7) viert zijn goal met zijn ploeggenoten. Beeld epa
Arek Milik (7) viert zijn goal met zijn ploeggenoten.Beeld epa

De Poolse spits van Ajax had na een kwartier al bijna succes, maar zijn schot met links belandde op de kruising. In blessuretijd pikte Milik, die vanaf de flanken speelde, alsnog zijn doelpunt mee. De Pool was eerder in de kwalificatie al belangrijk voor zijn land met treffers tegen Duitsland (2-0) en Schotland (2-2).

De eerste twee Poolse treffers kwamen voort uit spelhervattingen. Na vijftig minuten kopte verdediger Kamil Glik raak, twintig minuten later was het Grzegorz Krychowiak die het laatste zetje gaf na een kopbal van Glik. Mila besliste het duel vlak daarna met een schot in de verre hoek, Milik zorgde met een intikker voor het slotakkoord. Bij Georgië, dat op drie punten bleef staan, speelde Guram Kashia van Vitesse de hele wedstrijd. Giorgi Chanturia, die ook een verleden in Arnhem heeft, kwam in de tweede helft in het veld.

Polen was op de laatste twee EK's van de partij, in 2012 als gastheer. Een plek bij de eerste twee in de groep volstaat om in 2016 voor de derde keer op rij mee te doen aan het EK.

Meer over