Update

Hoofd medische staf Ajax weg

Edwin Goedhart vertrekt aan het einde seizoen bij Ajax. Het hoofd medische staf en sportwetenschappen maakte dat nieuws vandaag zelf bekend via de website van de club. Het aanstaande vertrek van Goedhart valt in een periode dat de Amsterdamse club onder vuur ligt vanwege het grote aantal blessures. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt.

Redactie
Edwin Goedhart (rechts) op de bank van Ajax in de Arena. © PRO SHOTS Beeld
Edwin Goedhart (rechts) op de bank van Ajax in de Arena. © PRO SHOTS

De 48-jarige Goedhart was in totaal 9 jaar werkzaam bij Ajax. In het seizoen 2008-2009 werkte hij bij AZ, waarna hij werd teruggehaald naar de Arena. Goedhart werkte bij AZ met Louis van Gaal, die afgelopen week de machtsstrijd bij Ajax van Johan Cruijff verloor.

Goedhart, op de site van Ajax: 'Door Marco van Basten ben ik in 2009 teruggehaald om de ontwikkelingen, zoals in gang gezet bij mijn toenmalige werkgever AZ, ook te introduceren bij Ajax. Maar dan in een breder perspectief. Daarmee bedoel ik een wetenschappelijke benadering in de begeleiding van de jongste jeugd tot en met het eerste elftal. Door het voortijdige vertrek van Marco en de daarop volgende wisselingen in technische staf en clubleiding is dat helaas nooit goed van de grond gekomen. Nu de club definitief voor een andere visie heeft gekozen en daarmee ook voor de dit seizoen doorgevoerde veranderingen, is een langer verblijf voor mij niet logisch.'

Goedhart heeft getwijfeld of hij zijn vetrek nu al bekend zou maken. 'Door het nu te doen geeft dat de club ook meer tijd om te zoeken naar een opvolger. Maar ik heb de beslissing om bij Ajax weg te gaan met pijn in mijn hart genomen.'

Goedhart kreeg dit seizoen veel kritiek wegens de vele spierblessures in de selectie van Ajax, dat nagenoeg iedere wedstrijd wel 5 spelers moest missen. Trainer Frank de Boer verklaarde onlangs dat hij andere methoden is gaan toepassen. Hij sprak onder meer over de werkwijze van Raymond Verheijen, die de afgelopen jaren als inspanningsfysioloog onder meer naam maakte bij de nationale ploegen van Zuid-Korea en Rusland.

Ajax wordt echter ook in 2012 nog geteisterd door blessures. De Boer miste zaterdag tegen NAC Breda de gekwetste Kolbeinn Sigthorsson, Derk Boerrigter, Theo Janssen, Gregory van der Wiel, Nicolai Boilesen en André Ooijer. Eyong Enoh viel halverwege de eerste helft uit met een hamstringblessure. Ook hij is voorlopig uitgeschakeld.

undefined

De staf van Ajax, vlnr: clubarts Edwin Goedhart, Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp en Frank de Boer. © PRO SHOTS Beeld
De staf van Ajax, vlnr: clubarts Edwin Goedhart, Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp en Frank de Boer. © PRO SHOTS
Meer over