Update

Hongaren aangehouden voor uitbuiten prostituees

Twee Hongaren zijn aangehouden wegens het uitbuiten van jonge Hongaarse vrouwen, die zij achter de ramen plaatsten in de Haagse prostitutiestraat de Doubletstraat. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

ANP/Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

De arrestaties, die de Nationale Recherche dinsdag verrichtte, vloeiden voort uit een grote actie van politie en gemeente tegen mensenhandel in de Doubletstraat in april vorig jaar. De straat werd toen afgesloten en veel prostituees werden naar het stadhuis gebracht om te worden gehoord.

Uit informatie van de Nationale Recherche en de politie Haaglanden blijkt dat in het prostitutiegebied vrouwen tegen hun wil en tegen zeer lage tarieven in de prostitutie werken.

De twee opgepakte Hongaren zijn 27 en 38. Zij hebben vermoedelijk maandenlang jonge Hongaarse vrouwen tewerkgesteld en uitgebuit, aldus het OM. Twee vrouwen hadden aangifte gedaan. Zij zeiden dat ze een zeer groot deel van hun verdiensten uit de prostitutie moesten inleveren bij de mannen. Een van de vrouwen is vermoedelijk bovendien onlangs door een verdachte mishandeld.

In de Doubletstraat, waar zich ruim 150 prostitutieramen bevinden, komt volgens het OM het beeld naar voren dat onder schrijnende omstandigheden de verdiensten voor prostituees 25 euro per klant zijn. De hoge werkdruk zou ook leiden tot het accepteren van onveilige seks.

In december werden al een Hongaarse vader en zoon aangehouden op verdenking van mensenhandel. Vermoedelijk hadden zij ook jonge Hongaarse vrouwen te werk gesteld in de Doubletstraat.

Meer over