Hollande vliegensvlug met felicitaties voor Merkel

De Franse president François Hollande was er zondagavond als de kippen bij om de Duitse bondskanselier Angela Merkel te feliciteren met haar verkiezingsoverwinning. Als eerste buitenlandse staatshoofd bracht hij zijn gelukwensen over en nodigde haar uit voor overleg in Parijs zodra ze een nieuwe regering heeft gevormd.

Hollande en Merkel begin september tijdens de G20-top in St. Petersburg. Beeld afp
Hollande en Merkel begin september tijdens de G20-top in St. Petersburg.Beeld afp

Volgens een verklaring van het presidentiële paleis hebben Hollande en Merkel laten weten 'dat ze hun nauwe samenwerking' graag willen voortzetten' en willen ze samen de uitdagingen aangaan waarvoor Europa staat.

Ook president Herman van Rompuy van de Europese Raad is blij de nauwe samenwerking met Merkel te kunnen voortzetten. Hij zei er zeker van te zijn dat de Duitse Bondsrepubliek en Merkels nieuwe regering 'zich vol betrokkenheid blijven inspannen voor de opbouw van een vreedzaam en economisch succesrijk Europa'.

De Britse premier David Cameron feliciteerde Merkel via Twitter met de overwinning. 'Ik kijk er naar uit om onze samenwerking voort te zetten', voegde Cameron eraan toe.

Meer over