Holland Heineken House op weg naar Vancouver

AMSTERDAM - Vele liters bier, duizend kilo koffie, veertig koelkasten en 100.000 polsbandjes zijn deze week begonnen aan de lange zeereis naar Vancouver. De goederen maken deel uit van de inventaris van het Holland Heineken House (HHH) dat tijdens de Olympische Winterspelen in februari weer de officiële ontmoetingsplaats is voor Nederlandse sporters en bezoekers.

Een medewerker laadt pallets met dozen een container in. Over drie weken moet de vracht in Vancouver aankomen. Foto ANP Beeld
Een medewerker laadt pallets met dozen een container in. Over drie weken moet de vracht in Vancouver aankomen. Foto ANP

In totaal worden 37 zeecontainers verscheept naar Canada, vier daarvan zitten volgestouwd met bier. De fusten die in Canada verkocht worden, zijn namelijk te klein voor het barsysteem van het Holland Heineken House. Ook een keuken van 150 vierkante meter is op weg naar Vancouver. De etenswaren worden ingevlogen, waaronder echte Nederlandse snacks: 6200 bitterballen, 12.000 kroketten en 1600 kaassoufflés. Radio 538 stuurt een complete studio mee voor de uitzendingen van Evers Staat Op vanuit het Holland Heineken House.

De laatste zeecontainers moeten op 17 januari aankomen in de haven van Vancouver. Een week later wordt begonnen met de bouw van het HHH in het ijshockeystadion in het nabijgelegen Richmond, waaruit twee ijsbanen zijn verwijderd. Het is de tiende keer dat er tijdens de Spelen een HHH verrijst. De eerste editie was in 1992 in Barcelona tijdens de Zomerspelen. De Winterspelen in Vancouver beginnen op 12 februari. (ANP)

Meer over