Hoe de bekendmaking van geboorte 'royal baby' verloopt

De internationale pers wacht met smart op een teken dat de baby van de Britse prins William en zijn vrouw Kate is geboren. De bekendmaking van de koninklijke geboorte verloopt heel wat anders dan in Nederland.

Verslaggevers voor het St Mary's Hospital in Londen Beeld getty
Verslaggevers voor het St Mary's Hospital in LondenBeeld getty

Enkele uren na de geboorte van prinses Amalia toonde de trotse vader koning Willem-Alexander zijn dochter aan de pers in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. De massaal toegestroomde journalisten in Londen hoeven dit niet te verwachten van prins William.

De wereld weet dat de koninklijke baby is geboren zodra een persvoorlichter een stuk papier aan een wachtende chauffeur bij St Mary's Hospital aflevert. Ondertekend door de artsen van Kate, staat op het document de bevestiging van de geboorte, de tijd van de geboorte, het geslacht, de lengte en het gewicht van de baby.

Dit document wordt binnen een paar minuten naar Buckingham Palace gebracht, waar het achter de poorten van het paleis op een standaard wordt neergezet. Het Britse volk en andere geïnteresseerden kunnen op die manier kennis nemen van de geboorte.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over