Hiphop voor kinderen: van Snoop Dogg naar Ronnie Flex

Ronnie Flex en Lil' Kleine kennen de meeste kinderen wel. Maar waar komt hiphop eigenlijk vandaan? Een theatervoorstelling voor kinderen in Paradiso laat de geschiedenis van hiphop horen en zien.

Het Parool
De uitvinders van hiphop is een theaterstuk voor kinderen Beeld -
De uitvinders van hiphop is een theaterstuk voor kinderenBeeld -

Vj's en dj's laten zien hoe wijkfeesten in de Bronx en Harlem de hele wereld hebben veroverd met wat daar in de jaren 70 gebeurde. Ronnie Flex, Lil' Kleine en Fresku borduren voort op waar Grandmaster Caz en andere pioniers ooit in New York mee zijn begonnen.

Special guest deze middag is Snoop Dogg, die een grote rol speelde in de ontwikkeling van hiphop. Niet de echte Snoop trouwens, maar Sergio Romero IJssel, onder andere bekend van Flikken Maastricht en Het Klokhuis. Hij wordt 'geïnterviewd' door Niek Barendsen, bekend van Welkom in de Gouden Eeuw.

De Uitvinders van Hiphop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ouders vinden het ongetwijfeld ook leuk, jeugdsentiment!

Uitvinders van hiphop
Zondag 10 februari (12.00) (€17)
Paradiso

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over