Hiphop, rap en komedie bij festival Helemaal Melkweg

Met favoriete Nederlandse acts uit allerlei genres sluit de Melkweg het jaar af. Op festival Helemaal Melkweg staan Yung Internet, Diggy Dex en Howard Komproe naast elkaar.

Rajko Disseldorp
Rapper Diggy Dex treedt ook op Beeld Eva Plevier
Rapper Diggy Dex treedt ook opBeeld Eva Plevier

'Support your local heroes' verkondigt het Amsterdamse poppodium de Melkweg en om daar gehoor aan te geven hoeft de liefhebber alleen maar naar Helemaal Melkweg te komen. Voor dit eindejaarsfestival zijn uitsluitend Nederlandse acts geprogrammeerd, uit verschillende genres en disciplines.

De favoriete acts van de programmeurs vullen vrijdagavond alle zalen van het poppodium van 19.00 tot 05.30 uur in de nacht. Helemaal Melkweg werd dit jaar al twee keer eerder gehouden. Vanwege dat succes sluit een nieuwe editie het jaar succesvol af.

Voor de hiphopliefhebber is er genoeg te vinden tijdens het festival. Zo treedt Yung Internet op, de Amsterdamse rapformatie van Young Mau, Yelli en producer Hyperlink. Ook rappers Donnie en Diggy Dex treden op.

Lulverhalen
Het festival Helemaal Melkweg brengt niet alleen muziek. Cabaretier Howard Komproe zet de Lulverhalen van meerdere theatertournees om in een speciale editie, de Hiphop lulverhalen. Mensen uit de hiphopwereld vertellen hun persoonlijke lulverhalen met als centraal thema hiphop.

In andere muzikale genres treden onder andere Rob Dekay, Splendid, Kuenta i Tambu en Pitou op. Er staan installaties en er is bewegingstheater. Tijdens Helemaal Melkweg zijn verder animatiefilms, fictie en documentaires te zien van veelbelovende filmacademiestudenten, geselecteerd door Vers, de vereniging van nieuwe film- en televisiemakers.

Voor wie tot in de vroege uurtjes de allerlaatste dag van 2016 wil vieren, brengt Fiesta Macumba een groot feest in de grote zaal. De Melkweg formuleert het zo: 'Noem het dag één van het Oud & Nieuw-weekend. Noem het je laatste nacht om al je goede voornemens nog heel eventjes uit te stellen.'

Helemaal Melkweg, vrijdag 30 december van 19.00 tot 05.30 uur.

Meer over