Update

Hilversum wil compleet vuurwerkverbod

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum gaat in landelijke overlegorganen pleiten voor aanpassing van het vuurwerkbesluit.

ANP/Redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

Broertjes wil onder andere de mogelijkheid om als gemeente een algeheel vuurwerkverbod af te kondigen. Ook moet de tijd waarbinnen tijdens de jaarwisseling vuurwerk mag worden afgestoken, worden beperkt.

Dat antwoordt het college van B en W van Hilversum op vragen van raadsfracties. Tijdens de jaarwisseling ontplofte een enorme vuurwerkbom in het centrum van Hilversum. Volgens Broertjes was dat 'waanzin' en 'ontsnapte Hilversum ternauwernood aan een ramp.'

Nieuwe vuurwerkregels
Het gemeentebestuur roept de raadsleden op om binnen hun partij landelijk de aandacht te vragen voor nieuwe vuurwerkregels. 'Bijvoorbeeld door Kamervragen te stellen of moties in te dienen', aldus het college.

Hilversum voelt er ook veel voor om in navolging van verscheidene andere landen op 31 december een groot evenement met vuurwerk te organiseren, bijvoorbeeld op het Mediapark. Dat zou in de plaats kunnen komen van het afsteken van vuurwerk door particulieren. Het college gaat met hulpdiensten en horeca-ondernemers overleggen over zo'n grootschalig nieuwjaarsfeest.

Meer over