'Hij is hard geraakt en kwam op de motorkap'

AMSTERDAM - Een getuige die zondag tegen een uur of vier 's middags zag hoe de verkeersregelaar van Traffic Support werd aangereden, kent geen twijfel: het was opzet, zeker geen ongeluk.

De bestuurder van de blauwe Mini Cooper probeerde te parkeren op een invalidenparkeerplaats, hoewel geen van de drie inzittenden gehandicapt was.

Toen een verkeersregelaar ze daar weg stuurde, werden ze kwaad. De verkeersregelaar en een collega die hem te hulp schoot, hielden voet bij stuk en hielden de auto ook tegen toen de bestuurder tegen de rijrichting in een hellingbaan wilde oprijden.

''Ze zijn tijdens de ruzie nog van bestuurder gewisseld, en die heeft vervolgens die verkeersregelaar moedwillig aangereden,'' aldus de getuige, die anoniem wil blijven.

''Die man werd hard geraakt en belandde op de motorkap. Hij is met kritiek hersenletsel naar het AMC gebracht. Klanten hebben die Mini vervolgens met hun eigen auto's klem gezet, zodat ze niet konden vluchten. Vervolgens is de bestuurder gearresteerd.''

Meer over