Overzicht

Hier volg je de verkiezingsuitslag in de stad

Met een drankje in de hand de verkiezingsuitslag volgen? Op deze plekken in de stad is woensdag een speciale verkiezingsavond georganiseerd.

Het Parool
De uitslag van de verkiezingen kan je thuis volgen, of in een café. Beeld anp
De uitslag van de verkiezingen kan je thuis volgen, of in een café.Beeld anp

In Amsterdam vinden twee officiële uitslagenavonden voor partijmastodonten en campagnemedewerkers plaats: de PvdA houdt voor leden een uitslagenavond in de Westerunie, waar Lodewijk Asscher aanwezig zal zijn. Jesse Klaver zal zijn aanhangers toespreken in de Melkweg.

Niet zo ver daarvandaan, op de Overtoom, houdt de Amsterdamse VVD een officieuze uitslagenavond met bier en bitterballen, in Café Ebeling. De lokale afdeling van D66 heeft ook een uitslagenavond, en wel in P96.

Voor wie zich liever op wat neutraler terrein begeeft: dit is een selectie van plekken waar je de uitslag kan volgen tijdens het barhangen.

Verkiezingsspecial Tegenlicht Meetup
De 96e editite van de Tegenlicht Meetup in Pakhuis de Zwijger staat in het teken van de verkiezingen. De evenementpagina belooft 'alternatieve verslaggeving', met experts, een filmmaker en discussies met de zaal. Daarna is er de mogelijkheid om tot in de late uurtjes de exitpolls en uitslagen te volgen, met muziek, bier en bitterballen.
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179. Aanvang: 20.00 uur.

Verkiezingsavond in Café Schinkelhaven
Een uitslagenavond zonder al teveel poespas: vanaf 20.00 uur vertoont Café Schinkelhaven de uitslagen alsof het een voetbalwedstrijd is. Schermpje, beamertje, biertje. Geen experts, geen politici: gewoon lekker uitslagen kijken met je vrienden.
Café Schinkelhaven, Amstelveenseweg 126. 20.00-01.00 uur.

Crea: stemmen en bierdrinken
De theaterzaal van Crea, het cultureel centrum van de UvA, is overdag in gebruik als stemlokaal. Vanaf 20.00 uur vertoont het naastgelegen Crea Café op een scherm de exitpolls en uiteindelijk de verkiezingsuitslagen. En waar de begroting een nieuw kabinet best wat ruimte geeft, hanteert Crea nog crisisprijzen: bier en hapjes kosten 1,90 euro.
Crea, Nieuwe Achtergracht 170. Stembureau: 07.30-21.00 uur, scherm met uitslagen: 20.00-01.00 uur.

Verkiezingsnacht in Kriterion
Studentenbioscoop Kriterion pakt groots uit met een verkiezingsavond. Naast sprekers als Wilders-expert Meindert Fennema en fiscaal econoom en filosoof Christiaan Vos, serveert Kriterion politieke maaltijden ('Meer of Minder stamppot' en Linksesoep, bijvoorbeeld) en worden er CoalitieCocktails gemaakt met klinkende politieke namen als Paars Plus, Water bij de Wijn en Boze Witte Man. Ook worden er plaatjes gedraaid en, je zou het haast vergeten, worden de uitslagen op een scherm getoond.
Filmtheater Kriterion, Roeterstraat 170. 20.30-01.00 uur.

Fest: uitslagen met Thomas van Aalten
Ook op de HvA wordt het het uitslagengewoel op de voet gevolgd, onder leiding van schrijver, Folia-columnist en HvA-docent Thomas van Aalten. Wel even aanmelden van tevoren.
Fest, Wibauthof 1. 20.00-24.00 uur.

De Grote Bar Broker Verkiezingsavond
Hier wordt democratie pas echt gezellig. De drankprijzen fluctueren de hele avond op basis van de uitslagen die binennstromen. Ook kun je White-Ruttes en Populisten-pils bestellen.De place to be als de linkse partijen aan de winnende hand zijn en als Geert Wilders verliest worden er shotjes uitgedeeld.
Bar Broker, Reguliersdwarsstraat 44. 17.00-1.00 uur

Mis je een evenement in dit overzicht? Tip de redactie.

Verkiezingsavond op Parool.nl

Het Parool is op verkiezingsavond ook aanwezig bij een groot aantal van bovenstaande bijeenkomsten. Allemaal te volgen via dit liveblog.

Meer over