Hier kijk je naar de EK-finale van de Oranje Leeuwinnen

Als zondag 6 augustus onze Oranje Leeuwinnen tegen Denemarken strijden staat heel Nederland achter ze. Wie de finale van het EK niet alleen wil kijken gaat naar een van deze Amsterdamse cafés.

Het Parool
Zal het de dames lukken aankomende zondag? Beeld anp
Zal het de dames lukken aankomende zondag?Beeld anp

Roest
Bij Roest vinden ze het idee dat vrouwen niet zouden kunnen voetballen maar onzin. Daarom wordt hier zondag het grote scherm naar beneden gerold. Bij winst is het makkelijk doorfeesten. Later op de avond staan namelijk twee DJ's klaar die de tent met afro- en latin beats zullen vullen.
Jacob Bontiusplaats

Melkweg
De finale wordt in de bovenzaal van de Melkweg uitgezonden. De eindtijd van het event staat nog niet vast en hangt af van 'het verloop van de avond'. Dus extra duimen dat de vrouwen gaan winnen. Maar winnen of niet: er is na afloop sowieso ruimte voor een feestje. Fijne bijkomstigheid: door de tribune heb je altijd goed zicht op de voetballende vrouwen.
Lijnbaansgracht 234a (16.00)

Meneer Nieges
De dames en heren van Nieges willen bij winst het liefst met heel de stad de grachten in duiken, als we hun grootspraak mogen geloven. Tot die winst zorgt Nieges voor meerdere schermen, toeters, oranje aankleding en elke keer dat Shanice van de Sanden scoort worden bitterballen uitgedeeld.
Westerdoksdijk 40H (16.00-21.00)

Café Kuijper
Zoals bij elke Ajaxwedstrijd gooien de mensen van Café Kuijper een projectiescherm omlaag. En omdat het toch een beetje feest is, worden er hamburgers en frietjes gebakken. Mochten de Oranje Leeuwinnen winnen, dan gaat na afloop ook feestelijke muziek aan.
Linnaeusstraat 79

Tolbar
In de bar van de Tolbar wordt wel vaker voetbal uitgezonden, maar speciaal voor de Oranje Leeuwinnen wordt de finale van dit EK uitgezonden in de podiumzaal. De Tolbar richt de zaal in met bankjes, stoeltjes en kussens en hangt vlaggetjes op. Daarna gaat de avond alsnog feestelijk door in het bargedeelte van de Tolbar.
Tolstraat 182 (17.00-20.00)

Tijdens voetbal is het steevast feest in café Kuijper. Beeld Café Kuijper
Tijdens voetbal is het steevast feest in café Kuijper.Beeld Café Kuijper

Bar Paul
Ze zijn bij Bar Paul nooit zo van de 'happy hours', maar voor de gelegenheid krijgt iedereen die vanaf 17.00 een biertje bestelt er eentje gratis bij. En mochten de dames scoren, dan wordt er Jägermeister uitgedeeld. Is dat alles? Nee: bij winst gaat manager Jordy Segerius "poedelnaakt de straat heen en weer".
Reguliersdwarsstraat 41 (17.00-21.00)

Q-Factory
Ook muziekmakerscentrum Q-Factory haakt in op de populariteit van het vrouwenvoetbal, vertoont de wedstrijd en vraagt om luid gejuich.
Atlantisplein 1 (17.00-23.00)

De Nieuwe KHL
De finale van het EK wordt uitgezonden op een groot scherm in de zaal van KHL. Volgens de eigenaar is er vooralsnog niets geregeld wat betreft muzikale omlijsting, "maar dat gebeurt vaak vrij spontaan".
Oostelijke Handelskade 44 (17.00)

De Oude Schaeper
Een groot scherm is fijn, tenzij er allemaal mensen voor je neus staan. Daarom heeft café De Oude Schaeper wel vier schermen klaar staan, zodat je altijd de wedstrijd kunt volgen. Het was volgens het café een beetje kortdag om iets te regelen, maar er wordt altijd wel "een gezellig muziekie" aangezet.
Tweede Hugo de Grootstraat 19

Weet je nog een fijne bar waar de wedstrijd wordt uitgezonden? Laat het ons weten!

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over