Update

Hevige schietpartij in Beatrixpark in Zuid

Agenten woensdag bij het Beatrixpark in Amsterdam. Foto ANP Beeld
Agenten woensdag bij het Beatrixpark in Amsterdam. Foto ANP

AMSTERDAM - Na een overval op een makelaarskantoor in de Amsterdamse Waalstraat, bij de politie bekend als 'sleutelplaats' van zware misdaad, zijn bij een schietpartij een overvaller en een agent gewond geraakt.

Zowel agent als verdachte konden na behandeling woensdagavond het ziekenhuis verlaten. De arrestant heeft in het verleden eerder gewapende overvallen gepleegd.

De verdachte vluchtte aan het eind van de middag na de overval het Beatrixpark bij de RAI in. Toen agenten probeerden hem aan te houden, ontstond de schietpartij, waarbij 'over en weer enkele schoten' vielen. Toen de verdachte ontkwam, werd het park afgezet. De politie zette hond, helikopter en arrestatieteam in. Tegen zeven uur werd de man alsnog aangehouden.

Makelaarskantoor Maas Vastgoed werd begin augustus ook overvallen. Dit kantoor wordt al jaren in de gaten gehouden door de recherche, die het beschouwt als verzamelplaats van criminelen. Die zouden er dure woningen huren, die vervolgens niet op hun naam worden gezet.

Bureau Zware Criminaliteit van de regionale recherche schreef in een proces-verbaal over de verhuurde woningen. ''De laatste jaren zijn in tientallen van dergelijke woningen invallen verricht, waarbij vuurwapens, verdovende middelen en grote hoeveelheden contant geld werden aangetroffen. ''
De huurders zouden de woningen gebruiken 'om zichzelf of hun criminele activiteiten af te schermen van de overheid'.

De politie, die getuigen zoekt, kon vanmorgen niet zeggen of de overvaller het had voorzien op geld of gegevens van huurders. (HET PAROOL)

De politie is op zoek naar getuigen van zowel de overval op de Waalstraat als van het schietincident in het Beatrixpark. Mensen die iets hebben gezien kort voor, tijdens of na deze gebeurtenissen worden verzocht contact op te nemen met het Bureau Districtsrecherche van district Zuid via 0900-8844.

Meer over