Het verjaardagscadeau van Glenn (23): slapen in een snoepwinkel

De stroom tv-programma's en online video's groeit continu. In de rubriek Buis selecteren we de leukste, interessantste en ontroerendste fragmenten. Vandaag: voor de 23-jarige Glenn komt een droom uit.

Rob van Leeuwen

Van je vrienden moet je het hebben, zo weet Glenn da Silva (23) uit Eindhoven inmiddels. Voor zijn verjaardag dacht hij een weekendje weg te gaan naar Zeeland, maar in plaats daarvan werd hij naar de Jamin in Roosendaal gebracht.

Als verjaardagscadeau mocht de Eindhovenaar er een nacht doorbrengen met zijn vrienden. "Hij is zo moeilijk altijd, dus ik vroeg hem, wat wil je voor je verjaardag? Hij vertelde mij dat die heel graag een nachtje bij de Jamin wil slapen," vertelt een vriendin van Glenn, Abigail Iseli, tegen Omroep Brabant.

Dat kon blijkbaar geregeld worden. Na een mailtje wilde de snoepwinkel wel meewerken - prima reclame, natuurlijk - en zo mocht Glenn van zaterdag op zondag een hele nacht lang zoveel snoep eten als hij wilde.

Het was een hele leuke verrassing, aldus de jarige na zijn zoete nacht. "Ik heb het ooit gezegd, eigenlijk als een soort van grap, maar met in mijn achterhoofd een soort van kinderdroom. Ik ben altijd gefacineerd geweest door verschillende kleuren en verschillende smaken snoep."

En als die droom dan eindelijk uitkomt, doe je natuurlijk wat je altijd al hebt willen doen. Zoals onder een ijsmachine hangen. Dat moet een wilde nacht zijn geweest.

Meer over