PlusNet Open

Het TapasTheater is een soort Parade in Oost

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: TapasTheater.

Andrea Huntjens
TapasTheater Beeld Jesper Boot
TapasTheaterBeeld Jesper Boot

Theater is duur, langdradig en onbereikbaar. Dat hoorde Tessa Harmsen (37) tijdens haar jaren in de theaterwereld vaak. Ze besloot gehoor te geven aan de kritiek. Haar theater is betaalbaar, snel en makkelijk te combineren met een avond uit eten.

Boven in TapasTheater is het restaurant, waar je wijn kunt drinken en verschillende gerechtjes kunt eten. In de kelder bevinden zich vier kleine zaaltjes, waardoor de voormalige opbergruimte van het Argentijnse restaurant dat voorheen in het pand huisde, plots een klein theater is.

TapasTheater doet denken aan rondreizend theaterfestival De Parade, maar dan op een vaste locatie. Van donderdagavond tot en met zondagmiddag zijn er vier voorstellingen van 20 minuten te bezoeken. Iedere voorstelling kost €6,50 en ieder kwartier vangt er een nieuwe show aan.

Snackautomatiek
Wat je tussen de voorstellingen in doet? Eten natuurlijk. De hapjes haal je uit de muur, uit tweedehands snackautomatieken die Harmsen op Marktplaats kocht. Geen kroketten zoals in de snackbar, maar kleine gerechtjes als quiche en risotto, die maandelijks wisselen (€5).

Ook de voorstellingen zijn iedere maand anders. Harmsen wil een podium bieden aan jonge talenten die net zijn afgestudeerd en lastig een baan kunnen vinden. De voorstellingen zijn ingedeeld aan de hand van 'moods': je kunt kijken naar comedy, een serieus stuk of een musical. En volgende maand is er misschien weer iets heel anders te zien.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

TapasTheater

Andreas Bonnstraat 40
020 7759425
tapastheater.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over