Het geld is op bij Fonds Podiumkunsten

De toneelgroepen Carver, Het Toneel Speelt, Likeminds, Maatschappij Discordia, De Nieuw Amsterdam en Nieuw West krijgen geen subsidie meer van het Fonds Podiumkunsten.

Loes de Fauwe
Het Nederlands Blazers Ensemble dat hier optreed in het Concertgebouw krijgt 3 ton minder subsidie dan gevraagd. Beeld ANP
Het Nederlands Blazers Ensemble dat hier optreed in het Concertgebouw krijgt 3 ton minder subsidie dan gevraagd.Beeld ANP

Likeminds, Carver en Het Toneel Speelt zijn positief gewaardeerd, maar het geld is op. Daarmee zijn zij in Amsterdam het meest gedupeerd door de recente bezuinigingen. Wel is subsidie toegekend aan Dood Paard, Mugmetdegoudentand, Orkater, Female Economy en De Warme Winkel. Al zijn de bedragen soms lager dan gevraagd, ze zijn gered.

Vanmorgen heeft het landelijke Fonds Podiumkunsten bekend gemaakt wie voor de komende vier jaar mag rekenen op subsidie. Met vier procent minder budget heeft het Fonds enorm moeten hakken. In de muzieksector sneuvelt het Nieuw Ensemble. Maar het Amsterdam Sinfonietta, het Asko|Schönberg zijn gehonoreerd en het Nederlands Blazers Ensemble krijgt drie ton minder dan gevraagd.

De sector dans is het meest gespaard. Al verdwijnt Dansgroep Amsterdam, die het in de concurrentie om gemeentelijke subsidie ook al verloor van het ICK Amsterdam van Emilio Greco. De aanvraag van Dansgroep Aya en de dansgroep ISH en LeineRoebana werd wel gehonoreerd.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over