Herstel bronzen Carmiggelt gaat 100.000 euro kosten

Herstel van het in stukken gezaagde beeld van schrijver Simon Carmiggelt en zijn vrouw Tiny gaat ongeveer 100.000 euro kosten. Dat heeft kunstenaar Wim Kuyl laten weten aan de gemeente Rheden. De gemeente kreeg deze week van de politie de brokstukken van het beeld terug.

ANP/Redactie
Niet alle delen van het beeld zijn teruggevonden. © ANP Beeld
Niet alle delen van het beeld zijn teruggevonden. © ANP

Drie mannen uit Doesburg en Dieren zijn aangehouden. In de schuur van één van hen lagen de resten van bronzen beelden die onlangs uit de gemeente Rheden werden gestolen. Het zal maanden duren voor het levensgrote beeld van het echtpaar Carmiggelt is hersteld. Carmiggelt en zijn vrouw zaten sinds 1990 op een bankje voor het Rhedense gemeentehuis in de Steeg.

Niet alle delen van het beeld zijn teruggevonden. Eerder zei de kunstenaar al in plaatselijke media dat bronzen beelden stelen heel weinig voordeel oplevert: 'Het is keihard werken om het beeld kapot te zagen en de bronzen resten leveren hooguit 500 euro op.' Volgens de gemeente wordt ook Het Paard, waarvan ook brokstukken zijn teruggevonden, in oude luister hersteld.

© ANP Beeld
© ANP
Meer over