Herman Cain 'respecteert vrouwen totaal'

Herman Cain, de in opspraak geraakte Republikeinse kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, 'respecteert vrouwen totaal'. Dat zegt zijn echtgenote Gloria in een interview dat vanavond door tv-zender Fox News zal worden uitgezonden.

Redactie
Herman Cain zaterdag tijdens het kandidatendebat over buitenlands beleid, georganiseerd door de omroep CBS. Beeld ap
Herman Cain zaterdag tijdens het kandidatendebat over buitenlands beleid, georganiseerd door de omroep CBS.Beeld ap

Gloria Cain hecht geen geloof aan de beschuldigingen die vier vrouwen tot dusverre aan het adres van haar man hebben geuit. Ze zeggen dat hij hen in de jaren negentig, toen Cain directeur was van de NRA, de Amerikaanse restaurantkoepel waar zij werkzaam waren, seksueel heeft geïntimideerd.

Gespleten persoonlijkheid
'Ik denk dat hij een gespleten persoonlijkheid zou moeten hebben om de dingen te hebben gedaan die gezegd zijn', aldus Gloria Cain over het relaas van een van de vrouwen. 'Als je hoort waar hij precies van wordt beschuldigd, dan is dat iets wat totaal niet van respect getuigt jegens haar als vrouw. En ik weet precies wat voor soort mens hij is. Hij respecteert vrouwen totaal.'

Herman Cain wijst de beschuldigingen tot dusverre van de hand en poogde de afgelopen week de draad van zijn campagne weer op te pakken. Hij en Gloria zijn getrouwd sinds 1968. Ze hebben twee kinderen.

Meer over