'Herman Cain had 13 jaar lang buitenechtelijke affaire'

'Daar gaan we weer. Ik heb niets verkeerd gedaan.' Herman Cain, de Amerikaanse presidentskandidaat die het volgend jaar namens de Republikeinse partij wil opnemen tegen Barack Obama, kwam gisteren zelf maar vast met de ontkenning, nog voordat een beschuldiging had geklonken. Even later bracht de tv-zender Fox 5 in Atlanta het verhaal van een vrouw die zegt een dertien jaar durende buitenechtelijke relatie met Cain te hebben gehad.

Redactie
De foto van Ginger White op de website van Fox 5, terwijl Herman Cain op CNN verklaart dat hij geen buitenechtelijke affaire heeft gehad. Beeld afp
De foto van Ginger White op de website van Fox 5, terwijl Herman Cain op CNN verklaart dat hij geen buitenechtelijke affaire heeft gehad.Beeld afp

De vrouw in kwestie, Ginger White, zegt dat Cain haar in de loop der jaren vliegtickets toestuurde, zodat ze bij hem kon zijn als hij op dienstreis was. Ze toonde de verslaggever recente telefoonrekeningen over een periode van vier maanden en wees op een nummer dat er 61 keer in voorkwam. De verslaggever stuurde een sms'je naar het nummer en werd onmiddellijk teruggebeld door Herman Cain.

De 'fysieke relatie' zou volgens White acht maanden geleden zijn beëindigd, vlak voordat Cain besloot zich te mengen in de strijd om het presidentschap.

Intimiteiten
Cain zei gisteren tegen persbureau AP dat er niets aan de hand is en dat hij zijn kandidatuur handhaaft totdat zijn echtgenote zegt dat hij ermee moet stoppen. Sinds oktober is hij door vier verschillende vrouwen beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Het verschil met de affaire die gisteren voor het eerst de kop opstak, is dat het hier zou gaan, zoals Cains advocaat het omschreef, om 'verondersteld gedrag tussen volwassenen met wederzijds goedvinden'.

Vlak voordat Fox 5 naar buiten kwam met Ginger Whites relaas, liet Cain weten: 'Ik heb geen buitenechtelijke relatie gehad, en totdat ik precies zie en hoor wat het wordt, welke beschuldigingen er worden geuit, zeg ik: laten we doorgaan.'

Cadeautjes
Op de vraag of hij dacht dat de op dat moment nog anonieme vrouw zou beschikken over e-mails, brieven, geschenken of ander bewijsmateriaal dat een mogelijke relatie zou kunnen staven, antwoordde Cain: 'Nee.' Ginger White liet in het interview weten dat ze in de loop der jaren door Cain onder de cadeautjes is bedolven.

Meer over