Herfststorm geselt Groot-Brittannië; tiener vermist

De zware storm die over Groot-Brittannië trekt heeft zondag op tal van plaatsen bomen ontworteld, huizen beschadigd en het verkeer lamgelegd. De kustwacht zoekt al uren naar een 14-jarige jongen die aan het strand van Newhaven door de golven is meegesleurd.

redactie
null Beeld afp
Beeld afp

De tienerjongen speelde met vrienden in de branding aan de Zuid-Engelse kust. Hij verdween in de golven en is sindsdien spoorloos. De herfststorm maakt het zoeken bijna onmogelijk, maar de kustwacht geeft de moed voorlopig nog niet op.

De zware storm, die de Britten Sint Judas hebben gedoopt, valt niet zo ernstig uit als gevreesd. Desalniettemin hebben de Britse eilanden te kampen met krachtige windstoten en overvloedige regenval.

In het zuidwestelijke Cornwall kwam een gezin met de schrik vrij toen een boom op het dak van hun woning waaide. Het huis is zwaarbeschadigd. Elders in het land gingen onder meer windturbines tegen de vlakte.

De Londense luchthaven Heathrow heeft vanwege de storm die over Groot-Brittannië trekt ongeveer zestig maandagse vluchten geschrapt. Het verkeer op snelwegen ondervindt ook hinder, omdat verscheidene bruggen zijn afgesloten.

De storm trekt maandag, de naamdag van Sint Judas, over de Noordzee door naar onder meer Nederland.

Meer over