HEMA opent winkel op Gare du Nord

Woensdag 7 maart opent de HEMA een nieuwe vestiging op station Gare Du Nord in Parijs. Opdrachtgever SNCF verkoos HEMA boven een aantal gegadigden om een filiaal te openen op het bekendste en drukste treinstation van Europa, Gare du Nord in Parijs.

ANP/Redactie
FOTO ANP Beeld
FOTO ANP

De vestiging is opgezet volgens de internationale formule van HEMA en biedt een selectie van HEMA-producten, afgestemd op de doelgroep.

Negende vestiging
Sinds de opening van de eerste winkel in Frankrijk begin 2009, is dit de negende vestiging in het land. HEMA Gare du Nord is voor HEMA de eerste stationslocatie in het buitenland. De opening van een tweede stationswinkel volgt snel. Op woensdag 21 maart aanstaande opent de winkelketen een winkel op Gare Saint Lazare in de Franse hoofdstad.

Positieve reacties
Ronald van Zetten, CEO HEMA: 'Toen we onze eerste winkel in Parijs wilden openen, zeiden veel mensen tegen me: 'Doe het niet'. Bijna niemand dacht dat het ons zou lukken. Maar inmiddels heeft HEMA met deze stationswinkel negen winkels in Frankrijk, en we blijven winkels openen. Net als in Nederland, Duitsland en België. Want bijzondere eenvoud kent geen grenzen.

We zijn uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat blijft groeien, met een sterk merk dat gewaardeerd wordt door onze klanten, in binnen- en buitenland.'

Kleinste HEMA
Een team van HEMA-specialisten heeft zich, voor deze kleinste winkel met zeventig vierkante meter vloeroppervlakte, gebogen over de keuze van het verkrijgbare assortiment. In het afgelopen jaar is in Nederland de winkel van Gare du Nord 'nagebouwd' om te testen welke producten het beste tot hun recht kwamen. Een winkel met artikelen die het leven van de treinreiziger leuker en makkelijker maakt is het resultaat.

Van sokken tot stroopwafels
De stationswinkel is ingedeeld in drie domeinen: Beauté, Bureau en Manger. In iedere 'kamer' zijn producten gegroepeerd die te maken hebben met dat specifieke gebruiksmoment. In het domein Beauté vindt de klant bijvoorbeeld persoonlijke verzorging, ondergoed en sokken. In het domein Bureau liggen producten als kantoorartikelen, batterijen en cadeaupapier. En binnen het domein Manger zijn er producten te vinden als koffiepads, servies en de populaire stroopwafels.

Meer over