Hells Angels houden benefietfeest

AMSTERDAM - De Hells Angels in Amsterdam organiseren volgende week zaterdag een benefietfeest op hun clubterrein aan de HJE Wenckebachweg. Dat zei hun woordvoerder Harald Böhne dindag. Het evenement is niet alleen toegankelijk voor leden en vrienden van de motorclub, maar ook voor bijvoorbeeld mensen uit de buurt.

Overdag houden de Angels open huis. Dan is er onder meer een motorshow en kinderanimatie. 's Avonds is er een feest met dj's en bands. De toegang is gratis, maar het is wel de bedoeling dat bezoekers consumptiebonnen kopen voor drankjes of eten.

Het feest moet de kas van de motorclub enigszins spekken. Net als elke vereniging hebben ook de Angels geld nodig, aldus Böhne. De afgelopen periode is bovendien flink wat geld opgegaan aan een aantal juridische procedures waarin ze waren verwikkeld.

Vorige zomer hield de Amsterdamse afdeling van de motorclub een besloten benefietfeest. Enkele maanden eerder ging zo'n evenement op het laatste moment niet door omdat de benodigde vergunningen niet op tijd waren aangevraagd.

De rechtbank oordeelde in juni dat de Angels het grootste gedeelte van hun clubterrein binnen twee jaar moeten ontruimen. De groep kreeg in 1974 een gebied van de gemeente Amsterdam, maar breidde dat in de loop der jaren flink uit. De hoofdstad erkende dat er sprake was van een bruikleenovereenkomst, maar had die opgezegd. (ANP)

Clubterrein van de Hells Angels Amsterdam aan de HJE Wenckebachweg. Foto ANP/Cynthia Boll Beeld
Clubterrein van de Hells Angels Amsterdam aan de HJE Wenckebachweg. Foto ANP/Cynthia Boll
Meer over